Bugojno

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo starice i dvojice mladića

  • 28.09.2018. 10:56

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona /MUP SBK/ uhapsili su lice čiji inicijali su M.N. zbog sumnje da je u porodičnoj kući u Bugojnu ubio staricu Ankicu Krstanović, a u drugoj kući izazvao požar u kojoj su stradala dvojica njegovih prijatelja.

Policija iz Bugojna primila je juče u 8.20 časova dojavu o požaru u Ulici Kovačuša, a prilikom gašenja pronađena su dva tijela mlađih muškaraca. Nakon dva časa, prijavljen je i pronalazak tijela starije ženske osobe u ulici Jaklić, a uviđajem je utvrđeno da je starica ubijena. 

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske uprave i Policijske stanice Bugojno, te Sektora kriminalističke policije juče je privedeno jedno lice nad kojim se sprovodi kriminalistička obrada zbog dovođenja u vezu s ovim krivičnim djelima, saopšteno je iz MUP-a SBK. 

U požaru su stradali Denis Seferović /24/ i Muhamed Meškić /23/. Sumnja se da su njih dvojica zajedno sa osumnjičenim M.N. ubili i opljačkali staricu, nakon čega su otišli u drugu kuću u kojoj su, prema riječima komšija, pili i slušali glasnu muziku. 

Požar u kojem su mladići stradali izbio je u jutarnjim časovima, a sumnja se da ga je izazvao M.N. koji je pobjegao. 

U MUP-u SBK navode da tek treba biti utvrđeno kako je nastupila smrt dvojice mladića, a naložena je obdukcija njihovih tijela. 

"Tokom dosadašnje istrage pronađeni su određeni tragovi i predmeti koji sa visokim stepenom izvjesnosti ukazuju na moguću vezu osumnjičenog sa navedenim krivičnim djelima. Takođe, identifikovana je i privedena osoba za koju se sumnja da je pomogla izvršiocu nakon izvršenja ovih krivičnih djela", navedeno je u saopštenju. 

MUP SBK, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom nastavlja preduzimanje zakonskih mjera i radnji na dokumentovanju i dokazivanju navedenih krivičnih djela, nakon čega će osumnjičeni biti predati tužilaštvu na dalje postupanje.