Šest uhapšenih

Pet uhapšenih u akciji "Fugitive" predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka

  • Извор: АТВ
  • 21.12.2022. 08:01

Pet osoba uhapšenih u akciji “Figutive” jutros je predato Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i biće ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenih krivičnih djela.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka danas je Policijska uprava Gradiška dostavila izvještaj protiv osam osumnjičenih lica.

Izvještaj je dostavljen protiv Srđana Rađevića (22) iz Gradiške, Saše Rađevića, (47) iz Gradiške, Vlatka Blaževića (47) iz Travnika, Dragana Popovca (52) iz Gradiške i Stefana Trninića (29) iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivično djelo Omogućavanje uživanja opojnih droga.

“Osumnjičena lica koja su takođe obuhvaćena pomenutim izvještajem su E.D. (39) iz Gradiške (lice nije dostupno organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu) E.Ž. (27) iz Gradiške (nalazi se na izdržavanju kazne zatvora) i  G.D. (55) iz Gradiške (nalazi se u pritvoru po rješenju Suda BiH)”, saopšteno je iz OJT Banjaluka.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru  višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, PU Banjaluka, PU Gradiška i MUP-a Srednjebosanskog kantona.

“U vremenskom periodu od sredine 2020.godine do dana 20.12.2022.godine, osumnjičena lica su  vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge  marihuana i kokain korisnicima na području Grada Banjaluka i Gradiška”, pojašanjavaju iz OJT Banjaluka.

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena. 

Tokom sprovođenja akcije izvršen je pretres na 11 lokacija na području Gradiške, Banjaluke i Travnika i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina droge, novac, mobilni telefoni i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина