Banjaluka

Uhapšeni u akciji "Kavez" sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo

  • 10.02.2020. 19:08

Banjalučani Savo Čolić, Dragan Narančić, Lora Glušica, Radovan Stanković, te Dobojlija Vinko Đurić privedeni su jutros u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i trebalo bi da budu ispitani do kraja dana.

Nakon toga slijedi odluka o prijedlogu za njihov pritvor. Iz Tužilaštva je saopšteno da su ostali uhapšeni u akciji pušteni, te će se u nastavku krivičnog postupka braniti sa slobode.

"Osumnjičena lica su lišena slobode u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, PU Banja Luka, PU Zvornik, PU Doboj i PU Bijeljina. Od mjeseca avgusta 2019. godine do februara 2020. godine, osumnjičena lica su posredovali u prodaji i kupovini, neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge (heroin, marihuana, spid i drugo) korisnicima na području Grada Banja Luka", saopštili su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske započeli su operativnu akciju "Kavez" juče u ranim jutarnjim časovima. Širom Republike Srpske razbijena je grupa švercera droge. Pretresa i hapšenja, pored Banjaluke, bilo je i u Doboju, Zvorniku i Bijeljini. Ukupno ih je uhapšeno 14, a neki od njih su zatečeni na spavanju. Svoje tragove su dobro krili, pa su pojedini osumnjičeni narkotike skrivali čak i u ležištu iza elektro - osigurača.

Pretresom 11 lokacija, policija je pronašla drogu, oružje, novac, digitalne vage, mobilne telefone,  rokovnike, ali i druge predmete. Nezvanično, većina uhapšenih je od ranije poznata policiji po teškim krivičnim djelima.