Акција "Кинг"

УИО и СИПА: Одузет духан и цигарете у вриједности од 288.750 КМ

  • Извор: АТВ
  • 19.10.2023. 10:32

Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ (Сипа) одузела је у неколико акција већу количину дувана, дуванских прерађевина и опреме, вриједности 288.750 КМ.

Ријеч је о акцији "Кинг" усмјереној на спречавање незаконитости у продаји акцизних производа у којој су учествовали службеници УИО из свих регионалних центара у сарадњи са припадницима Сипе.

Код више физичких лица на подручју Бањалуке пронађено је и привремено одузето укупно 27.283 паклице цигарета и 350,7 килограма резаног дувана, као и машина за пуњење цигарета, саопштено је из УИО БИХ.

Како се наводи у саопштењу УИО, одузети дуван и цигарете нису били обиљежени акцизним маркицама УИО, а укупна тржишна вриједност привремено одузете робе процјењује се на 232.000 КМ.

Такође, поступајући у оквиру претходно прибављених обавјештајних сазнања као и пријава грађана, службеници УИО из свих регионалних центара извршили су оперативне провјере на подручју Бањалуке, Требиња, Зенице и Тузле и том приликом је више локација код већег броја физичких лица пронађено 132,5 килограма резаног дувана, 4.971 паклица цигарета и 3.840 комада ручно мотаних цигарета.

"Предметна роба није била на прописан начин обиљежена акцизним маркицама, а њена вриједност се процјењује на 56.750 КМ", саопштено је из УИО.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм