Врховни суд

Укинута пресуда за смрт пјешака, наложено ново суђење

Врховни суд Републике Српске укинуо је осуђујућу пресуду Митру Радовановићу, за изазивање саобраћајне несреће у Дворовима код Бијељине у којој је погинуо пјешак Стефан Тодоровић.

"Суд је уважио жалбу одбране и укинуо је првостепену пресуду којом је Радовановић био осуђен на годину дана затвора, те је поступак вратио на поновно суђење Окружном суду у Бијељини”, наводе у Врховном суду Републике Српске.

Несрећа се догодила 1. октобра 2018. године на путу Рача - Бијељина, у близини мотела ”Зока” када је Радовановић ”голфом 4” с леђа налетио на пјешака, који је задобио вишеструке повреде од којих је преминуо.

У оптужници се наводи да је Радовановић возио пијан и измјерено му је 1,49 g/kg алкохола у организму. И Тодоровић је био пијан и њему је измјерено 2,62 g/kg алкохола у крви.

”Оптужени је био свјестан да усљед управљања возилом у таквом стању под утицајем алкохола, може наступити забрањена последица, па је на њено наступање пристао. Када је сустигао пјешака Стефана Тодоровића, који се кретао десном коловозном траком уз десну ивицу коловоза у истом смјеру, налетио је на њега. Усљед удара пјешак је пао и задобио тешке тјелесне повреде усљед којих је преминуо на лицу мјеста”, наводи се у оптужници.

Додаје се да оптужени није обраћао довољну пажњу на пјешака, нити је држао потребно безбједно растојање, па је због својих пропуста и алкохолисаности возилом налетио на њега.

Пратите нас и путем Вибера