Акција ”Алтер его”

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

У акцијама "Алтер его 1 и 2" СИПА је ухапсила 13 особа осумњичених за организовани криминал у вези са кривотворењем докумената.

Како сазнаје АТВ група се терети за израду и продају возачких дозвола, без полагања испита, затим за фалсификовање пасоша, личних карти, љекарских увјерења и слично... Према незваничним информацијама међу ухапшенима су чланови комисија за полагање возачких испита, ауто школа...

"Полицијски службеници СИПА су по налозима Кантоналног суда у Тузли и Окружног суда у Бањалуци реализовали акције "Алтер его 1 и 2" у оквиру којих је извршено 15 претреса и ухапшено је 13 особа", саопштила је СИПА.

Додају да су осумњичени спроведени на криминалистичку обраду, гдје ће бити испитани у својству осумњичених. Након обраде осумњичени ће у законском року бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва у Тузли и Републичког јавног тужилаштва Републике Српске.

"У претресима је откривена и привремено одузета већа количина новца, путне исправе, рачунари и лаптопи, бјанко дипломе, печати и друга документација и предмети који могу послужити као доказ да је почињено више кривична дјела", наводе у СИПА.

Како сазнајемо седморица осумњичених су са подручја Републике Српске и на терет им се ставља да су починили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, фалсификовање исправе, издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давање мита, примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем.

Осталих шест су са подручја Федерације БиХ и њима се на терет ставља да су починили кривична дјела организовани криминал, кривотворење исправа, овјеравање неистинитог садржаја, недопуштено складиштење робе и кријумчарење из Кривичног закона ФБиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)