Тужилаштво за организовани криминал

Шесторка ухапшена у Београду због шверца 320 kg кокаина

  • Извор: РТС
  • 21.09.2023. 14:22

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је у Београду ухапшено шест особа због сумње да су током 2020. и 2021. из Еквадора у Солун пребацили више од 320 килограма кокаина који је одузела полиција Грчке.

Kако се наводи у саопштењу, данас је у Београду након вишемесечног оперативног рада лишено слободе шест особа и то: Ж. Б., А. М., Н. П., С. Ш., М. С. и С. С. због постојања основане сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346 КЗ у стицају са кривичним делом неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из чл. 246 КЗ.

Осумњиченима се, додаје се у саопштењу, ставља на терет да су током 2020. и 2021. године на подручју Јужне Америке, Западне Европе, Републике Грчке и Републике Србије формирали организовану криминалну групу са циљем куповине и пребацивања велике количине опојне дроге кокаин путем прекооканских бродова из Јужне Америке на територију Западне Европе и Републике Србије ради стављања у промет и стицања велике противправне имовинске користи.

У том временском периоду та организована криминална група купила је, пренијела и ради продаје држала 324 килограма опојне дроге кокаин, из Еквадора до луке у Солуну у Грчкој гдје је наведена опојна дрога одузета од стране грчке полиције, наводи Тужилаштво.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм