Ухапшен је

Ужас у Сплиту: Мушкарац држао и злостављао два вука и 67 паса

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2024. 17:46

Сплитска полиција ухапсила је и у притвор спровела мушкарца (64) са подручја Стобреча кога сумњиче за мучења паса и вукова, те за уништавање заштићених природних вриједности.

Приведени 64-годишњак ухапшен је јуче, а у случај се укључила и ветеринарска инспекција Државног инспектората која обавља инспекцијску контролу и предузима мјере из своје надлежности.

Обављеним увиђајем ветеринарска инспекција је утврдила да се на локацији у Сплиту налази укупно 69 животиња - 61 одрасли пас, шест штенаца и два вука. У току је поступак збрињавања пронађених животиња и даљње предузимање мјера у складу са законским прописима, кажу у полицији.

У Прњавору пронађена марихуана, једна особа ухапшена

У Прњавору пронађена марихуана, једна особа ухапшена

Полиција наводи да је у склопу криминалистичког истраживања на основу налога суда обављена претрага стана, возила и простора, а о догађају је обавијештено и Министарство пољопривреде.

Спроведеним криминалистичким истраживањем полиција је утврдила постојање основане сумње да је 64-годишњак на подручју града Сплита противно Закону о заштити природе имао два вука, мужјака и женку који су строго заштићена врста, пише "Јутарњи лист".

Од неутврђеног датума до 27. марта он је држао и укупно 67 паса различитих раса, које је занемаривао, ограничавао им кретање, узроковао бол, патњу и повреде.

Након завршеног истраживања уз кривичну пријаву 64-годишњак је предат притворском надзорнику

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм