Osuđen na devet godina robije

Uzgajivač bikova mesarskim nožem ubio strica

  • Izvor: avaz
  • 18.01.2022.14:54

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni sud u Zenici je 30. decembra prošle godine donio osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Almina Kolića zbog ubistva, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od devet godina i sigurnosnu mjeru oduzimanja noža koji je upotrebljen kod izvršenja krivičnog djela, saopšteno je iz Tužilaštva ZDK.

Almin Kolić optužnicom se tereti da je 10. januara 2021. godine u planinarskom domu "Čolan", u namjeri da jedno lice liši života, K.R. zadao jedan ubod u predjelu desne strane grudnog koša.

- Tom prilikom mu je nanio povrede u vidu ubodne rane u predjelu desne prednjebočne strane trupa sa prodornim kanalom kroz sedmo rebro, sedmi međurebarni prostor, osmo rebro i osmi međurebarni prostor, pa dalje kroz dijafragmu i trbušnu šupljinu i tkivo desnog režnja jetre, što je dovelo do unutrašnjeg iskrvarenja iz velikih krvnih sudova jetre koji su presjećeni duž kanala probodine kroz jetru, što je uzorkovo smrt K.R.- navodi se u saopštenju.

Kako je "Avaz" ranije pisao, Almin Kolić, poznat po uzgajanju bikova, nakon žustre svađe mesarskim nožem ubio je svoga strica Redžiba Kolića.


Tagovi: