Odbijen zahtjev za zamjenu kazne

Vasić mora u zatvor na 10 mjeseci

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2022. 19:15

Kostadin Vasić, što se tiče Osnovnog suda u Zvorniku, definitivno ide iza rešetaka na 10 mjeseci. Za ATV je potvrđeno da je odbijen zahtjev direktora Instituta za javno zdravstvo za zamjenu kazne zatvora novčanom kaznom.

"Rješenje o odbijanju zahtjeva za zamjenu kazne zatvora novčanom kaznom sa obrazloženjem je dostavljeno punomoćniku osuđenog advokatu Ozrenki Jakšić, osuđenom lično i Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini", poručuju iz Osnovnog suda u Zvorniku.

Svakako, Vasiću to nije bilo pravo. Ali ni to kada smo ga mi pozvali za komentar. Poslije kratkog, ljutitog odgovora, spustio je slušalicu.

"Dajte, bolan, šta ste dosadni? Šta vam je? Pustite me na miru, bolan! - Samo nas zanima je li to tačno... (spustio slušalicu)"

On nije, ali za ATV je iz suda potvrđeno da je stigla i žalba protiv tog rješenja. O njoj bi u narednim danima trebalo da odlučuje Okružni sud u Bijeljini. Vasić je osuđen zbog nanošenja teških povreda rođaku Ljubiši Vasiću. 

Kostadin Vasić, koji je inače i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, već dva puta je osuđivan zbog nasilništva.