Ponovo policija na ulicama

Velika akcija policije u Gradačcu, pretresi na više lokacija

  • Извор: АТВ
  • 24.08.2023. 19:25

Policijske patrole i specijalci ponovo na ulicama Gradačca. Jutros prije šest časova počeli su pretrese na nekoliko lokacija na području tog grada.

Sve se radi po nalogu MUP-a Tuzlanskog kantona. Ne otkrivaju mnogo informacija.

Na meti su kriminalno aktivna lica vezano za djela organzovanog kriminala i nedozvoljenog posjedovanja i omogućavanja uživanja narkotika.

Iz MUP-a dodaju da se traga za vatrenim oružjem i narkoticima. Na povećano prisustvo policije stanovnici Gradačca navikli su nakon stravičnog zločina koji je potresao grad i region.

Slike ne blijede ni nakon petnaest dana. Strah se uvukao, grad utihnuo.

"Ta tragedija, očekuješ kad će se ponovo desiti kakva, postoji nekakav strah", "To nije, kako bi čovjek rekao, ni životinja tako ne bi radila, a šta ćeš ima svakakvih, da se ne ponovi više", "Malo je drugačija, nema nikakve zabave nema ništa narod hoda, dosta je slabije naroda na ulicama", govore nam građani.

A policija i tužilaštvo prebacivali su odgovornost za lošu reakciju i prevenciju zločina koju je počinio Nermin Sulejmanović.

On je mučio, pa u živom prenosu na društvenim mrežama ubio suprugu i još dvije osobe, a tri ranio. Mještani vjeruju da su i posljednji pretresi povezani sa tim slučajem.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: