Сарајево

Велика акција у БиХ: Заплијењен стан вриједан 280.000 КМ

  • Извор: Радио Сарајево
  • 12.03.2024. 15:16

У оквиру истраге над ухапшенима у акцији Старт, данас, 12. марта службеници Федералне агенције за управљање одузетом имовином заплијенили су стан у Сарајеву у вриједности око 280.000 КМ за који је утврђено да припада бившем начелнику Општине Стари Град Ибрахиму Хаџибајрићу.

Ова информација потврђена је за портал "Радиосарајево.ба" из Федералне агенције за управљање одузетом имовином.

"Одузет је стан који се доводи у везу с акцијом Старт која се води против бившег начелника Општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића, из члана 342. организовани криминал Кривичног закона ФБиХ. Стан није на господину Хаџибајрићу већ на лицу које се зове Бутуровић Џемалудин. По ономе што пише вриједност некретнине је око 280.000 КМ, с тим што агенција по преузимању ради властиту процјену вриједности имовине", казали су из Агенције.

Подсјећамо, Хаџибајрић се налази у зеничком затвору.


Признање недовољно за пресуду, суд исправља грешке тужилаштва

Признање недовољно за пресуду, суд исправља грешке тужилаштва

Хаџибајрић је ухапшен у акцији "Старт", у мају 2023. године. Тужилаштво КС га терети за кривична дјела организовани криминал, злоупотреба положаја/овлаштења, прање новца, примање и давање дара.

Сумњичи се да су од 2019. до маја 2023. године Ибрахим Хаџибајрић и Елмедин Каришик организирали и руководили криминалном групом чији су чланови били Алма Дестановић, Сеид Хаџибајрић и друге особе.

Додајмо и како су на референдуму који је одржан у јулу 2023, грађани Општине Стари Град гласали за опозив начелника Хаџибајрића, а на изборима одржаним у октобру исте године, његово мјесто преузео је Ирфан Ченгић (СДП). 

Пратите нас и путем Вибера