"Oganj"

Velika akcija: Uhapšeno pet osoba, među njima i policajac!

  • Извор: АТВ
  • 20.07.2023. 13:29

Pet osoba lišeno je slobode u policijskoj akciji "Oganj", koja je realizovana na području Trebinja.

"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje realizuju nastavak akcije kodnog naziva "OGANJ" koja se odnosi na rasvjetljavanje krivičnih djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i „Izazivanje opšte opasnosti“ počinjenih u periodu 2020. i 2021 godine na području Trebinja. U ovim aktivnostima danas je lišeno slobode pet lica koja se dovode u vezu i sa izvršenjem drugih krivičnih djela: „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207 KZ RS, „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 208, „Teška krađa iz člana 224 u vezi sa članom 22 i „Zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja“ iz člana 315 КZ RS,  dok se za dva lica još traga", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Akcija

Akcija "Oganj" - Uhapšen muškarac, za dvojicom se traga

U toku su pretresi na više lokacija na području Trebinja.

Nakon završenih aktivnosti koje provodi Uprava kriminalističke policije sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Trebinje, nadležnom tužilaštvu biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ukupno 11 lica.

Među licima lišenim slobode su i jedan policijski službenik PU Trebinje koji će biti suspendovan i jedan bivši pripadnik MUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Damir Čolović i Mladen Milovanović, inspektor koji je prije dvije godine uhapšen u društvu pripadnika šljakarskog klana.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: