Srebrenik

Velika borba s požarom u fabrici: Odjekivale eksplozije, milionska šteta

  • Извор: Кликс
  • 13.10.2021. 22:57

U fabrici namještaja, madraca i spužve "Zaharex" kod Srebrenika u srijedu naveče je izbio veliki požar koji vatrogasci još nisu stavili pod kontrolu.

Snage su usmjerili na sprečavanje prodora vatre do spremnika sa polietilenom koji se nalaze pod zemljom, potvrđeno je za "Klix.ba".

Požar velikih razmjera nešto poslije 20 sati zahvatio je fabriku namještaja, madraca i spužve "Zaharex" u mjestu Ježinac nadomak Srebrenika.

Kako je za "Klix.ba" potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, na terenu se nalazi pet vatrogasnih ekipa koji se bore sa vatrom.

"Vatru trenutno gase tri ekipe iz Srebrenika te po jedna iz Tuzle i Lukavca. Prema posljednjim informacijama, trenutno se brani područje sa spremnicima polietilena koji se koristi za proizvodnju spužve, a nalaze se pod zemljom. To nam je sada najkritičnije kako ne bi došlo do ekološkog incidenta", kazali su za "Klix.ba" iz Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik.

Vatru u unutrašnjosti objekta dosad su u nekoliko navrata pratile i eksplozije, a prema prvim informacijama iz policije, povrijeđenih osoba u ovom događaju nema.

Fabrika "Zaharex" nalazi se u neposrednoj blizini magistralnog puta Tuzla - Orašje, a kao nam je potvrdila portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić, saobraćaj je na navedenoj dionici puta, u mjestu Ježinac, djelimično normalizovan te se vozila propuštaju uz nadzor policije.

Kapidžić navodi i da je o događaju obavješten dežurni tužilac, a uviđaj će na mjestu izbijanja vatre biti obavljen kada se za to stvore bezbjednosni uslovi.

Iz "Zaharexa" su se oglasili sa prvom informacijom da je u požaru uništena kompletna fabrika te da je nastala šteta u milionskom iznosu.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.