Željeznice Srpske

Voz udario u automobil, povrijeđen vozač "fijata"

  • 06.07.2018. 14:24

Teretni voz naletio je jutros na putnom prelazu "Bojići", na dijelu pruge između ukrsnice Jošavka i stanice Čelinac, na vozilo koje je u tom momentu stajalo "u profilu sa desne strane pruge", saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske".

U saopštenju se navodi da su na lice mjesta odmah izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Komisija za vanredne događaje ŽRS i da je "nakon završetka uviđaja utvrđeno da je do vanrednog događaja došlo usljed nepažnje vozača putničkog vozila". 

Iz ŽRS ističu da je redovnom procedurom i alkotestiranjem na licu mjesta utvrđeno da je nalaz mašinovođe uredan, te da nema tragova alkohola u krvi. 

Povrijeđeni vozač automobila je ambulantnim kolima hitne pomoći prevezen u Klinički centar u Banjaluci, gdje se utvrđuje stepen zadobijenih povreda, dodaju iz "Željeznica". 

U saopštenju se navodi da se "vanredni događaj" desio jutros oko 7.20 časova, a željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge ponovo je uspostavljen u 9.35 časova. 

Iz ŽRS apeluju da svi učesnici u saobraćaju, kako ne bi dolazilo do ovakvih vanrednih događaja, poštuju saobraćajne propise prilikom prelaska preko pruge, te imaju na umu da je obavezno zaustavljanje ispred putnih prelaza jer voz uvijek ima prednost. 

U Policijskoj upravi Banjaluka je rečeno da je vozač automobila "fijat" čiji su inicijali R.B. (75) iz Čelinca povrijeđen jutros u saobraćajnoj nezgodi na pružnom prelazu u mjestu Grabovac na putu Doboj-Banjaluka. 

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.