Pooštrene kazne

Vožnja u suprotnom smjeru nije rijetkost, većina završi kobno

  • Извор: АТВ
  • 26.08.2023. 19:03

Vožnja u suprotnom smjeru. Ne dešava se prvi put. Svake godine, Republika Srpska, bilježi bar jednu saobraćajnu nesreću sa takvim karakteristikama.

Posljednja, na magistralnom putu Banjaluka – Klašnice završila je kobno. Jedna osoba je poginula. Vozač koji je išao u suprotnom pravcu, u kritičnom je stanju. 

"Imamo teškog pacijenta koji se nalazi u vještačkoj komi u intezivnoj jedinici sa povredama glave i grudnog koša i ekstremiteta, ono što je veoma bitno, služba dežurna je maksimalno angažovana. Pacijent prima sve lijekove koje bi primao u prestižnim svjetskim centrima , sada čekamo kako će se to dalje odvijati njegovo stanje organizma i posljedce tih povreda. Naravno konsultujemo i druge, ako bude potrebe uradićemo transport, danas pacijent nije ni za kakve transporte i nije ni za kakve hirurške intervencije", kaže direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić.

Motociklista poginuo u sudaru: Oba vozila se zapalila

Motociklista poginuo u sudaru: Oba vozila se zapalila

Za volanom automobila bio je 73-godišnjak. Može to biti jedan od razloga nesreće, kaže to sudski vještak saobraćajne oblasti Nikola Ćopić. Visoke temperature dovode do pada koncetracije. Sve su češće takve pojave. Zbog čega su i pooštrene kazne.  

"Upravo zbog situacije koju smo imali, zbog vožnje u kontra smjeru u posljednjim izmjenama i dopunama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske uvrstili smo ovakav tip vožnje i okarakterisali ga kao nasilničku vožnju i vidim tu još jedan problem, a to je da su opet u ovakvim nezgodama učestvovala starija lica i mislim da je tu problem, s obzirom da u Republici Srpskoj nakon polaganja vozačkog ispita vi formalno nemate nikakve uslove da se dodatno obučavate, što znači da treba razmisliti o edukaicji starijih učesnika u saobraćaju", kaže sudski vještak saobraćajne oblasti Nikola Ćopić. 

Sudarila se dva aviona iznad Ukrajine: Troje poginulih

Sudarila se dva aviona iznad Ukrajine: Troje poginulih

Zdravstveni pregledi vozača bi se takođe trebali pooštriti, smatra Ćopić. A ne biti svedeni na formalnost. Neophodno je preventivno djelovanje. Edukacija za sve učesnike u saobraćaju 

Suprotonom trakom i to na brzoj cesti. Nažalost, nije to rijetkost. Lijepo vrijeme ne znači sigurnu vožnju. Veća brzina znači veće posljedice. Ljetni mjeseci su najkritičniji, zbog čega stručnjaci apeluju. Pazite kako vozite.

U pucnjavi u Bostonu ranjeno najmanje sedam ljudi

U pucnjavi u Bostonu ranjeno najmanje sedam ljudi


Пратите нас и путем Вибера