Споразум

За фалсификовање новца 18 мјесеци затвора

Дарио Чукић (31) из Градачца склопио је споразум са Тужилаштвом БиХ којим је предвиђено да се осуди на годину и по дана затвора због кривотворења новца.

У Тужилаштву БиХ наводе да је Чукић у присуству адвоката у потпуности признао наводе из оптужнице.

"У складу са споразумним признањем, за оптуженог је предложена казна затвора од једне и по године, као и одузимање више десетина кривотворених новчаница валуте евро, долар и конвертибилна марка, у различитим апоенима", саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додају да се Чукићу на терет ставља да је, након што је дошао у посјед кривотворених новчаница, покушао извршити њихов пласман у платни промет БиХ на подручју Тузланског кантона, у чему није успио јер је откривен од стране полицијских службеника, док је фалсификовани новац одузет.

"Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог, као и обимности кривичног дјела за које се терети. Споразумним признањем оптужени се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ", наводе у Тужилаштву БиХ.

Уколико Суд БиХ прихвати споразум, предмет ће бити у потпуности окончан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.