Црна Гора

За копачима тунела расписана Интерполова потјерница

  • 07.10.2023. 17:46

Управа црногорске полиције расписала је међународну Интерполову потјерницу за четири особе из Лознице за које се вјерује да су љетос прокопали тунел у центру Подгорице како би се домогли депоа зграде Вишег суда.

Интерполове потјернице су расписане за Миланом и Вељком Марковићем, Дејаном Јовановићем и Владимиром Ерићем, преносе "Вијести".

"Вијестима" је у Министарству правде саопштено да су они прошлог петка - 29. септембра дали сагласност Управи полиције да преко Интерпола распише међународне потјернице за одбјеглом групом из Србије.

Сагласност Министарства правде дата је само дан након што је Основни суд у Подгорици, по захтјеву тужиоца Марка Мугоше, одобрио одлуку да се преко међународних полицијских канала упути потрага за онима који се сумњиче да су током августа и десетак дана септембра прокопали тајни пролаз од сутерена зграде до депоа Вишег суда.

Основно државно тужилаштво у Подгорици четворицу бјегунаца из Лознице, који у Подгорици нису имали пријављено пребивалиште, за сада терети да су из лагера суда однијели 15 пиштоља и три пушке, али и дио списа кривичних предмета, који су чувани у подруму храма црногорског правосуђа.

У овом предмету притвор је одређен само Подгоричанину Предрагу Миротићу, за којег се сумња да је копачима из Србије пружао логистичку подршку током обављања посла.

Полиција трага и за једном или чак и две женске особе, чије су фотографије објављене у медијима, због сумње да су имале своју улогу у криминалном пројекту.

Полиција и тужилаштво још нису објелоданили ко је наручио посао, као ни ко је све био укључен у организацију захтјевног подухвата.

Чланови те групе терете се за криминално удруживање, крађу и спријечавање доказивања за шта се може изрећи казна затвора од најмање пет година.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.