Пресуда

За покушај пљачке четири године затвора

Окружни суд у Бањалуци осудио је Недељка Весића (28) из Бањалуке на четири године затвора због покушаја разбојништва над радником брзе поште ”Икс експрес” М.М., којем је пријетећи пиштољем покушао да украде новац.

Покушај пљачке догодио се 10. септембра 2020. године у улици Владимира Роловића у насељу Лауш.

У оптужници се наводило да је Весић претходно телефоном позвао раднике брзе "Икс Експрес" поште и представио се као Ненад Јунгић те договорио предају пошиљке.

”Када је радник брзе поште М.М. дошао на договорено мјесто оптужени је пиштољ усмјерио ка њему и пријетивши му рекао дај паре и телефон. Радник му је пружио отпор, након чега га је оптужени ударио шаком и побјегао је без плијена”, наводи се у оптужници.

Пресудом од оптуженог је одузет пиштољ ”Екол Фират Магнум”, калибра 9 mm, мобилни телефон ”алкател”, тегет плава платнена маска, са црвеним и бијелим детаљима и исписаним бијелим словима „XБГ3“, дуск са капуљачом и бијели качкет.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм