Челинац

За пола сата је изгорјело све: Пожар ”прогутао” пелетару у Челинцу

Пелетара фирме ”Храст промет”, власништво Славољуба и Дарка Дубравца, изгорјела је у великом пожару који је, преко викенда, букнуо у мјесту Грабовац код Челинца! У пожару нико није повријеђен, а материјална штета је огромна!

Пожар је букнуо у ноћи између петка и суботе око 2.55 часова. Како сазнајемо уочио га је случајни пролазник који је позвао полицију, а они су алармирали ватрогасце. Након дојаве ватрогасци су одмах упућени на лице мјеста са два возила, а у помоћ је позвана и екипа из Бањалуке. Нажалост, пожар је уочен прекасно и до доласка ватрогасаца ватра је већ захватила комплетан објекат. Борба с пламеном трајала је седам сати и пожар је угашен тек око 10.10 часова.

Славољуб Дубравац за АТВ каже да је у пожар изгорио комплетан погон за производњу пелета, као и камион ”МАН”, који се налазио уз објекат.

”Пожар је букнуо усред ноћи и за пола сата је изгорјело све... Још не знамо шта је узрок и то се утврђује. Изгорјела је комплетна пелетара, са машинама, као и камион који је био паркиран уз објекат”, рекао је Дубравац.

Он каже да им је остао други објекат у којем се налази дио пилане и производни погон елемената за паркете, док је пелетара уништена.

”Нажалост све се десило у најгорем могућем периоду по фирму. Извози су стали, иде зима... Пробаћемо прекрити објекат и мало по мало покушати да се опоравимо. То је све уништено и ту се не може радити”, рекао је Дубравац

У ПУ Бањалука наводе да је на лицу мјеста извршен увиђај, те да се тачне околности и узрок пожара истражују.

”Полицијски службеници су на лицу мјеста извршили увиђај и том приликом су утврдили да су објекат фирме са машинама за прераду дрвета и теретно моторно возило марке ''МАН'', које је било паркирано уз објекат, у потпуности изгорјели. Слиједи даљи рад на утврђивању узрока настанка пожара а материјална штета биће накнадно утврђена”, наводе у ПУ Бањалука, додајући да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.