Пресуда

За премлаћивање раднице власнику хотела 10 мјесеци затвора

  • Извор: Независне
  • 28.12.2023. 14:25

Амир Џафић (44) из Јабланице, власник истоименог хотела, осуђен је на 10 мјесеци затвора по оптужници која га терети да је премлатио радницу Енису Клепо (28).

Главни претрес је био заказан за 27. новембар, али је отказан због болести оптуженог, који се мјесец раније изјаснио да није крив.

Међутим, у сриједу, након што је Медиха Балић, тужитељица Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, Подручне канцеларије у Коњицу, прочитала оптужницу, догодио се обрт -  адвокат Нермин Каралић, који заступа Џафића, казао је да његов клијент признаје кривицу, преносе Независне новине.

"Мој клијент се дубоко каје и овај процес је до сада већ произвео много посљедица у његовом здравственом, друштвеном и пословном погледу", рекао је Каралић.

Нада Далипагић, адвокат Енисе Клепо, рекла је у сриједу да се нада да ће овај случај имати једну општи превенцију.

"Надам се да ће ово бити не опомена само њему да не чини казнена ђела него и једна опћа превенција за почињење оваквих могу да кажем ужасних казнених ђела", рекла је Далипагићева, а и Клепо је такође навела да очекује да ће ово бити опомена за убудуће.

Подсјетимо, у оптужници се наводи да је Џафић 1. августа око 21.30 дошао у хол хотела, гдје се налази рецепција и гдје је као рецепционарка радила Клепо, и то након краће препирке Енисе са директорицом хотела И.Џ., иначе Џафићевом супругом, око исплате плате, давања отказа и других проблема.

Он је, истиче се, стигао на позив супруге. Како га терете, одмах је кренуо ка Ениси тјерајући је из објекта, па ју је рукама ухватио за мајицу у предјелу груди, гурајући је према просторији у којој се налази базен и ударајући је шаком по глави, лицу и очима.

У томе га је, додаје се, покушала спријечити радница хотела С.Н., али није успјела, јер је и њу оптужени одгурнуо.

"Потом је наставио ударати и гурати Енису у правцу ходника ка базену, затворивши врата од ходника и даље настављајући је ударати, галамећи на њу, упућујући јој погрдне ријечи и говорећи јој како јој неће платити, након чега је она сјела на степенице, а потом и напустила хотел", истиче се у оптужници.

Након тога је, додаје се, отишла у Дом здравља Јабланица, а затим и у СКБ Мостар, гдје је и хоспитализована и гдје су јој констатоване тешке повреде у виду отока и крвног подлива горњег и доњег капка оба ока, крварење испод коњуктиве лијевог ока и прелом лијеве очне шупљине без помака.

Из Тужилаштва су раније саопштили да је, по одлуци главног тужиоца, овај предмет имао приоритет у раду Тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: