Црни низ

За седам дана двоје дјеце страдало на путевима БиХ

  • 08.05.2024. 07:20

У посљедњих десетак дана на цестама Босне и Херцеговине догодило се више несрећа у којима је погинуло неколико особа, али и двоје дјеце.

Посљедња трагедија се догодила у понедјељак у Сарајеву, када је живот изгубило двогодишње дијете.

Наиме, како су саопштили из МУП-а Кантона Сарајево, двогодишње дијете које је пјешачило погинуло је у понедјељак када га је у Бојничкој улици, у сарајевској општини Илиџа, ударио мерцедес којим је управљао А.Х. (34) из овог града, који је послије неколико часова ухапшен.

"Несрећа се догодила у 17.45 на коловозу прилазног пута према дворишту куће. У овој саобраћајној несрећи, од задобијених повреда, на мјесту несреће је смртно страдало дијете - пјешак, чију смрт је констатовао љекар Завода за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево", наводе из МУП-а КС.


Лесор поставио негативни рекорд Евролиге

Лесор поставио негативни рекорд Евролиге

Додали су да је увиђајем руководио дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва КС, а обавили су га припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, уз присуство сталних судских вјештака саобраћајне и машинске струке.

"Истог дана, у 21.15, ухапшен је возач А.Х.", навели су из полиције.

Приликом превртања квада на Козари у недјељу је погинуо Приједорчанин Мирко Грбић (27). Квадом је управљао његов суграђанин Жарко Г. (26), који је лакше повријеђен.

Велика трагедија се догодила 2. маја у Котор Варошу, када је приликом слијетања пежоа са цесте погинула трудница Сабина Туфекчић (28) из ове локалне заједнице, док је тешке тјелесне повреде задобила Сандра Нарић (21), која је возила овај аутомобил.

Она је пребачена на Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Истог дана је у саобраћајној несрећи погинуо дјечак Д.Ђ. (12) из Дервенте, док је његов отац С.Ђ. тешко повријеђен. Наиме, дјечак је страдао у несрећи  на путу Дервента - Добој, у којој су учествовали ФИАТ, којим је управљао његов отац и теретно возило, којим је управљао М.Т. из Модриче. Дјечак је био члан Фудбалског клуба Текстилац из Дервенте, који се од њега опростио на Фацебооку, а путовао је са оцем на утакмицу омладинске селекције.

У Завидовићима је 3. маја у Улици Стјепана Радића погинула жена пјешак Б.Ј. из ове локалне заједнице. Несрећа се догодила у кругу градилишта када је камион МАН, који је возио Ф.А. из Завидовића, крећући се уназад прегазио жену.


ТикТок тужио владу САД

ТикТок тужио владу САД

Такође, у мјесту Лијешница код Маглаја 29. априла погинуо је пјешак О.А. (84) из Завидовића када га је ФИАТ-ом ударио двадесетчетворогодишњи О.А. из Маглаја.

Након судара са аутомобилом БМW у Чапљини, 28. априла је страдао мотоциклиста И.Ш., док је дан раније у мјесту Врбашка код Градишке страдао возач мерцедеса А.Ф. из Жепча, који је преминуо од повреда које су настале слијетањем са коловоза.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)