MUP Srpske

Za tri mjeseca 12 poginulih u Srpskoj

  • Извор: Независне
  • 17.04.2023. 07:36

Na putevima u Republici Srpskoj u prva tri mjeseca ove godine poginulo je 12 lica, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"U periodu januar - mart tekuće godine evidentirano je 2.238 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo 12 lica, dok se u istom periodu prošle godine dogodilo 2.193 sabraćajnih nezgoda u kojim je smrtno stradalo 19 lica", navode iz MUP-a.

Prema njihovim podacima, broj teže povrijeđenih lica u saobraćajnim nezgodama je isti, odnosno i ove i prošle godine za prva tri mjeseca ovaj broj iznosi 95.

"Kada je riječ o lakše povrijeđenim licima u prvom kvartalu prošle godine taj broj je iznosio 506 lica, dok je ove godine taj broj 565 lica“, navode iz MUP-a.

Ovo su mečevi 1. kola turnira Srpska open (FOTO)

Ovo su mečevi 1. kola turnira Srpska open (FOTO)

Nikola Ćopić, inženjer za bezbjednost saobraćaja i član Koordinacione grupe za bezbjednost saobraćaja, rekao je za "Nezavisne" da je svake godine broj poginulih najveći u ljetnom periodu.

“Pohvalno je što se u odnosu na isti period prošle godine smanjio broj saobraćajnih nezgoda i broj poginulih lica, ali je još rano za prognoze za ovu godinu, s obzirom da se u ljetnjem periodu, a pogotovo u julu i avgustu na našim putevima dogodi polovina svih saobraćajnih nezgoda”, rekao je Ćopić.

Kako kaže Ćopić, uvjeren je da će pažnja svih ključnih subjekata biti usmjerana na mjere upravo u tim mjesecima, a sve s ciljem da se pravovremeno i adekvatno odgovori na opravdan rizik u ovom periodu.

Naime, u ove podatke se ne ubrajaju nesreće koje su se dogodile u prvom dijelu aprila.

Japanski teniser došao u Banjaluku, servirali mu miješano meso on ostao šokiran

Japanski teniser došao u Banjaluku, servirali mu miješano meso on ostao šokiran

Naime, početak aprila bio je koban za šest vozača u Srpskoj, a kako je tada saopšteno iz MUP-a u tri dana evidentirane su 103 saobraćajne nezgode.

"U roku od tri dana smrtno je stradalo šest lica i to tri u mjestu Crna rijeka Opština Mrkonjić Grad, jedno u mjestu Sitnica Opština Ribnik i dva u mjestu Laminci Grad Gradiška", navode iz i MUP-a.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.