Osuđeni na po 10 godina robije

Zajedno se drogirali, izboli ga nožem i zapalili

  • Извор: Аваз
  • 18.05.2023. 09:08

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću zbog ubistva. Oni su osuđeni na po deset godina zatvorske kazna.

Ovaj slučaj ubistva u maju prošle godine je potresao Sarajevo, kada je pronađeno ugljenisano tijelo u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici.

Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović su prvo policiji priznali šta su počinili, da bi kasnije Bajramović promijenio iskaz.

Ovi heroinski zavisnici su jedan na drugoga prebacivali krivicu za ubistvo Azema Ajvazija zvanog Bebe s kojim su u napuštenoj kući zajedno konzumirali heroin. Kupili su ga 24. marta za 50 KM koje su "zaradili" tako što su prosili po Sarajevu.

Ahmed i Bebe su ubrizgali drogu u venu, dok je Bajramović heroin uzimao s folije.

Zapalio spužvu

Ramić je nakon hapšenja ispričao da mu je Bebe ranije oteo telefon te kada ga je pitao da mu vrati bar karticu, Bebe je, navodno, izvadio nož i rekao "nemoj da te izbodem".

- Izbio sam mu nož iz ruke, Fahrudin ga je zgrabio, dva puta ga ubo u stomak i u ruke. Izvadio je upaljač te je zapalio spužvu na koju je Bebe pao. Pobjegli smo prema tramvajskoj stanici kod Predsjedništva - kazao je Ramić.

Fahrudin mu je rekao da je nakon dva dana otišao do kuće i ponovo zapalio tijelo.

Promijenili priču

Bajramović je u policiji imao drugu priču:

- Ahmed je ubo Bebea u bubrege, i još jednom u tijelo. Bježali smo odmah. Dva dana poslije išli smo opet tamo, Ahmed je rekao da je Bebe mrtav. On je zapalio spužvu na kojoj je Bebe ležao.

Bajramović je promijenio iskaz u Tužilaštvu, te je ispričao da su nastradalog našli predoziranog u napuštenoj kući. Dolazio je dva tri dana da vidi je li neko pronašao mrtvog Bebea, ali je vidio da i dalje mrtav leži.

Gori Banjalučki splav

Gori Banjalučki splav

Bajramović je rekao da su on i Ahmed u srijedu 27. marta prošle godine zajedno došli ponovo u napuštenu kuću i zapalili spužvu da bi neko došao, gasio požar i pronašao tijelo.

Na sjednici prilikom određivanja pritvora u aprilu prošle godine morala je reagovati i Hitna pomoć, jer su imali heroinsku krizu. Tada su im data sredstva za smirenje, kako bi se sjednica nastavila.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.