ЖРС

Залужани: Бахатом вожњом поломио полубраник на пружном прелазу

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2023. 12:21

Бахатим понашањем поломљен полубраник на електронском уређају - Путни прелаз „Залужани“ Бањалука 24.09.2023.

Модернизација и осигурање путних прелаза на пругама Жељезница Републике Српске, има за циљ допринос повећању безбеднијег одвијања, прије свега друмскоg саобраћаја на путним прелазима. 

Осигурање путног прелаза „Залужани“ планирани је пројекат Жељезница Републике Српске. Финансиран je властитим средствима, а укупна вредност модернизације овог путног прелаза износи 500.000 КМ.

Почетком септембра након завршених свих електро - техничких радова и пуштања најмодернијег система осигурања у пробни рад, који садржи електронски уређај са свјетлосно - звучном сигнализацијом и полубраницима, дешава се нажалост велики број нежељених и неприхватљивих  догађаја. 

Несрећа у Слатини: Возилом се забио у паркиране аутомобиле и завршио на крову

Несрећа у Слатини: Возилом се забио у паркиране аутомобиле и завршио на крову

У великој мјери присутно је непоштовање саобраћајне сигнализације, као и бахатост и вандализам од стране учесника у друмском саобраћају, превасходно возача друмских возила.

Жељезнице Републике Српске улажу максималне напоре како би обезбиједиле несметано и безбједно одвијање саобраћаја на путним прелазима. Сачувати прије свега људске животе али и своју имовину, жељезничарима је свакодневница. Тај посао, наносећи значајну материјалну штету, у великој мјери отежавају сада већ бројни појединци, који изнова игноришу прописе, правила и саобраћајну културу.

Жељезнице Републике Српске најошрије осуђују оваква поступање учесника у саобраћају, поново апелују и подећају, да су сви учесници у саобраћају у обавези да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно након преласка пруге, наставе вожњу.

Лакташи: У тешкој несрећи повријеђена два младића и двије дјевојке

Лакташи: У тешкој несрећи повријеђена два младића и двије дјевојке

Лична непажња учесника у друмском саобраћају, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на обавезно поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима.

Зауставите се испред путног прелаза - Ваше Жељезнице Републике Српске

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм