Kraljevo

Žandarm koji je tukao medicinske tehničera, vratio se u Hitnu i opet im prijetio

  • 22.01.2020.15:58

Prošle noći u Hitnoj službi Doma zdravlja u Kraljevu, tridesetsedmogodišnji pripadnik Odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti, najprije je na radnom mjestu vrijeđao dvojicu medicinskih tehničara, a zatim jednog od njih i udario.

- Smjena je proticala mirno, do trenutka kad je nekoliko muškaraca na prijem dovelu ženu u alkoholisanom stanju. Mi smo krenuli da joj ukažemo pomoć, međutim, počeli su prvo da nas verbalno napadaju i vrijeđaju, a zatim sam dobio i udarac. Pokušavali smo da smirimo situaciju, ali bezuspješno. Kad je taj muškarac vidio drugog kolegu kakao razgovara telefonom, nasrnuo je i na njega i on je zadobio teže povrede - rekao je napadnuti medecinski tehničar Mihajlo Jović.

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo, odmah po prijemu obaviještenja da jedan muškarac u Hitnoj službi bezobzirno nasrće na medicinsko osoblje, izašli su na mesto događaja i utvrdili da je vinovnik teškog incidenta pripadnik Odreda Žandarmerije.

- Kada je policija otišla, pripadnik žandarmerije se ponovo vratio i ponovo nam prijetio. Tada su ponovo došli pripadnici MUP-a, priveli ga a i mi smo otišli u policiju kako bi dali izjave - kaže Jović.

Direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, dr Mirjana Krčevinac kaže da se medicinsko osoblje često suočava sa ovakvim situacijama.

- Na svojim radnim mjestima susrećemo se sa brojnim stresnim situacijama i zato apelujem na sve da povedu računa o svom ponašanju, kako se ovakvi događaji više ne bi dešavali. Profesionalnost naših medicinskih tehničara i ovaj put je dokazana, jer su nakon ovih stresnih situacija nastavili sa radom - izjavila je dr Krčevinac.