Бањалука

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

У акцији бањалучке Жандармерије ухапшен је Славиша Т. (40) из Бањалуке, који је годинама на потјерници Основног суда у Бањалуци, као и његове сестре Тамара и Татјана, те отац и мајка Остоја и Беба Т. који су му пружали подршку и скривали га од истражних органа.

Aкција је спроведена јутрос у улици Краља Алфона XIII центру града, а у њој су учествовала чак четири тима Жандармерије. Акцију су здушно поздравили станари зграде у којој је ова породица живјела, јер с њима годинама имају проблеме и несугласице, због чудног и асоцијалног понашања.

Осумњичени Славиша Т. ће бити предат у надлежност Судске полиције Републике Српске која ће га спровести пред суд, будући да је више од двије године избјегавао да се појави на суђењу по оптужници за кривично дјело прогањање. Сумња се да за то вријеме уопште није напуштао стан у којем је живио, док су га чланови породице штитили и чували кад год би полиција дошла да га тражи.

Осумњичени за више кривичних дјела

”Под надзором тужилаштва и наредби Основног суда у Бањалуци ухапшено је пет особа. И то С.Т. за којим је расписана централна потјерница од стране Основног суда у Бањалуци, због почињеног кривичног дјела погањање, те због сумње да је починило кривична дјела угрожавање сигурности, оштећење и одузимање туђе ствари, лажно пријављивање кривичног дјела и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја”, наводе у ПУ Бањалука.

Акција Жандармерије у Бањалуци, ухапшено више особа

Акција Жандармерије у Бањалуци, ухапшено више особа

Додају да су ухапшени и Т.Т., Т.Т., О.Т. и Б.Т. због сумње да су починили кривична дјела угрожавање сигурности, оштећење и одузимање туђе ствари, помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела, лажно пријављивање кривичног дјела и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја..

”На основу наредбе Основног суда у Бањалуци извршен је претрес стана у Бањалуци, који користе осумњичени при чему су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела”, саопштила је ПУ Бањалука.

Дјевојка раскинула везу, па је мјесецима прогањао

Како сазнаје АТВ против Славише Т. је 2019. године потврђена оптужница због сумње да је мјесецима прогањао дјевојку која је с њим прекинула љубавну везу. Дјело је, како се наводи у оптужници, почињено у периоду од маја до децембра 2018. године. Након раскида љубавне везе Славиша је дјевојку упорно пратио и спопадао гдје год би ишла.

”У оптужници се наводи да је он свакодневно уходио дјевојку и настојао је да с њом успостави нежељени контакт. Долазио је на врата њене куће, њеној породици говорио да је она спонзоруша и друге погрдне ствари. Долазио је на њено радно мјесто, пратио је пред банком... Једном приликом је она од њега побјегла у апотеку, па је Славиша ушао за њом да би га на крају радник апотеке избацио вани”, открива извор АТВ-а.

Пратио је на послу, улици, банци, кафићу...

Додаје да је Славиша за дјевојком ишао и у кафиће, те сједио за столом иза ње и слично. Када би, као у случају апотеке, с неком трећом особом дошао у вербални сукоб знао би пријетити да ће их пријавити полицији и тражио би новац да то не учини.

Такав нарушен однос њега породица је имала и са читавим комшилуком зграде у којој су становали. С њима су на ”ратној нози” од 2010. године. За то вријеме породица је више пута против комшија подносила лажне пријаве, док комшије њих сумњиче за оштећене имовине, вербалне и физичке нападе на станаре, али и разне врсте ухођења због чега су поједини људи били приморани да мијењају своје животне навике. Пред Основним судом у Бањалуци због тога се води више различитих поступака.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.