Oglasila se policija

Zapalio auto, nagutao se dima, uhapsili ga pa prebačen na UKC

  • Извор: АТВ
  • 24.03.2023. 10:00

Banjalučanin Z.Č. uhapšen je sinoć zbog sumnje da je zapalio folksvagen u dvorištu porodične kuće oštećenog, saopšteno je iz nadležne Policijske uprave.

Incident se dogodio sinoć oko 21.15 časova.

“Nadležnoj policijskoj stanici, 23.3.2023. godine oko 21.15 časova, oštećeno lice prijavilo je da je neposredno prije prijave dok se nalazilo u kući, čulo eksploziju, te da u dvorištu njegove porodične kuće u Banjaluci zapaljeno njegovo putničko vozilo marke folksvagen. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i potvrdili navode prijave, kao i pripadnici vatrogasne brigade Grada Banjaluka koji su lokalizovali požar”, navedeno je u saopštenju. 

Iz policije dodaju da je osumnjičeni Z.Č. pronađen u blizini mjesta gdje je auto zapaljeno te da je zbog posljedica gutanja dima u pratnji policijskih službenika prevežen na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a u toku je kriminalistička obrada Z.Č. koji je osumnjičen za krivično djelo “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

"O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, zaključuju iz policije.

Povezana vijest:

Banjalučki vatrogasci imali pune ruke posla: Gorjele dvije garaže i auto

Тагови: