Tužilaštvo BiH,

Zatražen pritvor za petorku uhapšenu u Trebinju, terete se za više krivičnih djela

  • Извор: Агенције
  • 24.07.2022. 15:05

Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora za pet lica uhapšenih na području Trebinja koja se terete za krijumčarenje droge, pranje novca i druga krivična djela počinjena na području BiH i inostranstva, uključujući i prekookeanske zemlje.

Osumnjičeni su uhapšeni na području Trebinja u akciji Agencije za istragu i zaštitu (Sipa) BiH i partnerskih policijskih agencija.

Mediji nezvanično prenose da je među uhapšenima Milan Matković, koji je povezan s istragom Tužilaštva u predmetima "Sky" a za kojim je bila raspisana crvena interpolova potjernica Austrije.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni se terete za organizovani kriminal, povezan sa krijumčarenjem velikih količina opojnih droga, pranjem novca, pripremanjem krivičnog djela povezanog sa ubistvom, kao i druga krivična djela, počinjena na području BiH i inostranstva, uključujući i prekookeanske zemlje.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva, napominje se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Sipa je u petak, 22. jula saopštila da su policijski službenici ove agencije uhapsili pet lica na području Trebinja, gdje su na više lokacija izvršeni pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari zbog sumnje na trgovinu drogom, oružjem i vojnom opremom.