Okružno javno tužilaštvo Banjaluka

Zatraženo produženje pritvora za Marka Čolića

  • 03.01.2019. 14:54

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je da bokseru Marku Čoliću, osumnjičenom za krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu novinara Televizije BN Vladimira Kovačevića, bude produžen pritvor do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine nakon potvrđivanja optužnice, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Produženje pritvora zatraženo je od banjalučkog Okružnog suda zbog bojazni da bi osumnjičeni na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na saučesnika i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, jer bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Čolićev saučesnik Nedeljko Dukić je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Čolića 27. decembra 2018. godine, a koju je dan kasnije potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banjaluka.

Marko Čolić uhapšen je u septembru.

Novinar Televizije BN Vladimir Kovačević pretučen je 26. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu povrede glave metalnim šipkama zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок