Hrvatska

Zatvorili brata zbog imovine, tukli ga i tjerali da potpiše dokumente

  • Извор: dnevnik.hr
  • 26.05.2023. 13:16

Prema policijskim informacijama iz Hrvatske, 33-godišnji muškarac u društvu 40-godišnjakinje (brat i sestra), u srijedu je u kući u Makarskoj fizički napao brata udarivši ga palicom po ruci nakon čega ga je zaključao u sobu te mu nije dopuštao da izađe.

Sve vrijeme dok se oštećeni nalazio u sobi mahao je mačetom i noževima vičući da će ga ubiti, dok mu je 40-godišnja sestra prijetila.

Takođe, 33-godišnjak je bratu zaprijetio da će ubiti članove porodice. Brat i sestra su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnju sestru koja je takođe preko telefona prijetila oštećenom bratu.

Policija je utvrdila da su od brata tražili da potpiše dokumentaciju kojom bi 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjakinja ostvarili imovinsku korist i rekli mu da to mora učiti u naredna dva dana, nakon čega su ga pustili, piše "Dnevnik.hr".


Povrijeđeni motociklista iz Doboja priključen na aparate

Povrijeđeni motociklista iz Doboja priključen na aparate

Nakon zaprimljene prijave pronađene su i uhapšene tri osobe te je provedeno kriminalističko istraživanje.

Policija je pretresla stan koje koristi 33-godišnji muškarac, te su pronašli i oduzeli vazdušnu pušku s pripadajućom municijom, tri noža, zavrtanj za davljenje, gumenu palicu, a od 40-godišnjakinje su privremeno oduzeli mač, dva noža i teleskopsku palicu.

Uz krivičnu prijavu 33-godišnji brat i 40-godišnja sestra su privedeni pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnje sestre krivična prijava biti podnesena redovnim putem.

Oštećeni je zatražio ljekarsku pomoć, jer je zadobio hematome.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић