Драма у Новом Граду

Због 26 дана затвора осуђивани убица пријетио полицајцима

Приједорска Жандармерија ухапсила је Маринка Гавриловића, осуђиваног убицу из Новог Града који је, покушавајући да избјегне одлазак у затвор, пријетио полицијским службенцима и члановима своје породице, након чега је провалио у викендицу и у њој се крио 13 дана!

Драма је започела 15. јануара након што је Основни суд у Приједору издао наредбу Судској полицији да Гавриловића спроведе на издржавање казне од 26 дана затвора. Ради се о новчаној казни од 1.300 КМ коју Гавриловић није платио, па му је рјешењем суда претворена у затворску.

Судски полицији га нису затекли код куће, али након што је сазнао да су га тражили Гавриловић им је пријетио.

”Након што су га, по судској наредби за спровођење у казнено-поправни завод на издржавање казне, тражили на адреси становања осумњичени је припадницима Судске полиције путем СМС порука на службени телефон упутио озбиљне пријетње по живот”, саопштено је из ПУ Приједор.

Додају да је исти дан полицијска станица у Новом Граду против осумњиченог запримила пријаву да је починио насиље у породици. Недуго након тога Гавриловић је телефоном позвао полицијску станицу пријетивши им убиством. Оба случаја пријетњи квалификована су као кривично дјело угрожавање сигурности.

Да би избјегао хапшење Гавриловић је одлучио да се крије, па је за њим расписана потрага. У потрагу се укључила Јединица Жандармерије и бјегунац је 28. јануара лоциран и ухапшен.

”На основу оперативних информација осумњичени је у вечерњим часовима ухапшен у викендици на подручју Новог Града у коју се незаконито настанио, чиме је починио кривично дјело противзаконито усељење”, наводе у ПУ Приједор.

Како сазнајемо ради се о викендици, чији је власник умро, што је Гавриловићу било познато, па је одлучио да насилно уђе унутра како би се сакрио од полиције.

Након хапшења Гавриловић је предат Окружном јавном тужилаштву у Приједору уз извјештај о почињеним кривичним дјелима угрожавање сигурности, насиље у породици и противзаконито усељење.

”Након саслушања тужилаштво је суду поставило приједлог за одређивање мјере притвора”, наводе у ПУ Приједор.

Иначе, Гавриловић је познат као вишеструки преступник, а већ је одлежао казну за убиство.

Против њега се тренутно води поступак за кривично дјело покушај изнуде које је починио на штету директора једне фирме из Новог Града. Наиме, од директора је покушао да изнуди 130 КМ шаљући му пријетеће СМС поруке. Жртви је, између осталог, писао да ће га ”разбити пред фирмом”, говорећи му да му донесе паре и да се ”не игра или ујутро има све да пуца”. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)