Полиција осујетила план

Због припремања убиства Будванина ухапшени Јермен и Албанац, за Грком се трага

  • Извор: Агенције
  • 14.10.2023. 13:47

Међународна екипа спремала се да изврши ликвидацију једног Будванина, али је црногорска полиција успјела да на вријеме осујети њихов план и ухапсила чланове те екипе, преносе подгоричке Вијести.

Први подаци из истраге указују да су убиство припремали ухапшени Јермен Артјом Мнатсаканијан и албански држављанин П. X., а полиција вјерује да је у истој групи био и Грк П. В. за којим још трагају.

Вијести су од неколико извора из безбједносних служби добили податке да полиција вјерује да је мета групе плаћених убица највјероватније био Будванин, који је и раније неколико пута био на списку за мафијашке ликвидације.

Према тим подацима, да се спрема ликвидација у Будви службе су имале информацију још прије 15-ак дана: први оперативни подаци указују на то да је Будванин највјероватније требало да буде на удару плаћеничке групе, након што је прексиноћ у том граду ухапшен Јермен са више комада оружја и силиконским маскама за лице.

Због тог податка, биле су појачане полицијске контроле чланова организованих криминалних група и оперативно интересантних особа, што је, тврде из Управе полиције, довело до тога да се спријечи убиство у Будви.

Полиција је у четвртак увече у Улици Словенска плажа, уочила аутомобил “поло“ барских регистарских ознака, након чега су ухапсили јерменског држављанина и пронашли неколико комада оружја, муницију и силиконску маску.

- Возило се зауставило на земљаном паркингу у слијепој улици испред полицијских службеника, а непосредно након заустављања из возила су нагло изашла три лица и дала се у бјекство. Том приликом припадници полиције су сустигли једно лице - саопштила је Управа полиције.

Након хапшења Јерменца и проналажења оружја, полиција је блокирала Будву, али и обавијестила све расположиве јединице које су упућене у центар града, како би заједно са службеницима криминалистичке полиције покренули опсежну потрагу за двојицом бјегунаца.

Током дана ухапшен је још један осумњичени, П. X., за којег се вјерује да је са Јерменом био у аутомобилу. У Основном државном тужилаштву у Котору Вијестима је потврђено хапшење још једне особе.

Осумњичени ће у законском року бити спроведени државном тужиоцу ради саслушања, након чега ће бити донеијта одлука о даљем току поступка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: