Suđenje

Žena optužena za pokušaj ubistva koleginice plakala u sudnici: "Nisam željela da je ubijem"

  • Извор: Независне
  • 24.07.2023. 15:17

Nina Ninković (58) iz Banjaluke, koju terete da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala da ubije radnu koleginicu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom nasula sredstvo koje može prouzrokovati smrt, rasplakala se na kraju suđenja u sudnici banjalučkog Okružnog suda, a koji je izricanje presude zakazao za četvrtak.

"Danas stojim ovdje bez imena i bez ugleda i jako se stidim, a nikada mi nije bilo ni u primisli da zdravstveno naudim, a ne da ubijem koleginicu Slađanu Tanasić", rekla je kroz plač u završnoj riječi Ninkovićeva, koju terete za pokušaj ubistva Tanasićeve, odnosno da joj je u kafu sipala natrijum-hipohlorit i mravocid.

Dodala je da ni na sekund nije imala želju da ubije Tanasićevu, te da nema za to ni razloga.

"Ovo kroz šta prolazim je pakao, a od toga je strašnije što neko misli da sam pokušala da ubijem drugo ljudsko biće, koleginicu", rekla je Ninkovićeva.

Novi požar kod Gacka - mještani pravovremeno reagovali

Novi požar kod Gacka - mještani pravovremeno reagovali

S druge strane, tužilac Borislav Čekić tvrdi da je dokazao optužnicu te je zatražio od suda da Ninkovićevu osudi za pokušaj ubistva.

"Namjera da je ubije vidi se iz činjenice da je u više navrata sipala otrovnu supstancu", rekao je Čekić i dodao da optužena nije stručnjak i nije mogla znati da mravocid nije pogodno sredstvo za ubistvo.

Odbrana optužene traži oslobađajuću presudu jer, kako tvrde, optužbe nisu dokazane. Advokat Branko Gudalo je rekao da je optužnica nejasna, konfuzna i nedorečena. Advokat Aleksandar Jokić tvrdi da u ovom slučaju tužilaštvo ničim nije dokazalo umišljaj optužene da počini krivično djelo za koje je optužena.

Uhapšen Banjalučanin, počinio dvije krađe

Uhapšen Banjalučanin, počinio dvije krađe

"Vještaci su dokazali da je potrebno šest kilograma mravocida da se pojede odjednom da bi neko umro", kazao je Jokić.

Istakao je da, ako Sud smatra da se ipak radi o pokušaju ubistva, onda je riječ o nepodobnom pokušaju, za šta je predviđena i oslobađajuća presuda.

"Govori se da je u kafu stavljeno nešto manje od pet grama mravocida, a vještaci su utvrdili da je potrebno 1.200 kesica da neko umre. Znači, potrebno je da neko popije 1.200 kafa, pa umro bi od kafe kod stote šoljice, a ne od mravocida", naveo je Jokić.

Prije iznošenja završnih riječi saslušani su svjedoci odbrane Drago Branković i Vesna Vučenović, koji su istakli da je optužena bila korektna i profesionalna u poslu, te da nisu čuli da se i sa kim sukobila.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: