Košarkaš Borca

"1 na 1" sa Amsalom Delalićem: Borac raste iz utakmice u utakmicu

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2023. 20:08

Šut mu je najjače oružje, ali malo u šali, a više u zbilji, kaže, da nije jedino. Pokazao je to, Amsal Delalić, na djelu ove sezone u kojoj je jedan od najboljih pojedinaca banjalučkog Borca. A, sve je, kako to biva, krenulo sa basketa.

"Tako svi košarkaši zavole ovaj sport. Naravno, gledajući i Evroligu, NBA i ostale lige", priča Delalić.

Raduje ga, kaže, što je u dobroj formi, ali ističe da se u "crveno-plavim" redovima vode onom da je ekipa važnija od svakog pojedinca.

"Zadovoljni smo sa dosadašnjim rezultatima. Ipak, mi kao mlada ekipa imamo dosta prostora za napredak i nadam se da ćemo, svi zajedno, ostvariti ciljeve. Zadovoljan sam i svojim igrama. Uvijek može bolje, ali mi je drago što imam važnu ulogu u timu i što su me svi dobro prihvatili", kaže Delalić.

Prve košarkaške korake napravio je pod trenerskom palicom svog oca Amira, nekadašnjeg igrača tuzlanske Slobode koji mu je uz ljubav ka magičnoj igri pod obručem usadio i radne navike. Amsal kaže da se trudi da napreduje svakim novim treningom, a ne libi se da pohvali Zorana Kašćelana, šefa stručnog štaba banjalučkog Borca.

"Odlično radimo u klubu. Ne daje nam povod da se opustimo. Meni, kao mladom igraču, to zaista treba. Red, rad i disciplina onda dolaze na vidjelo", priča Delalić.

Sa nestrpljenjem čeka i novi turnir drugoligaškoga ABA karava. "Crveno-plavi" odmjeriće snage sa Zlatiborom, Krkom i Slogom.

"Neće biti lako. Dolaze nam ekipe koje su u vrhu tabele. Zlatibor je odlična i iskusna ekipa. Krka ‘traži’ da se vrati u prvoligaški ABA karavan, dok je Sloga u minulim utakmicama pokazala da ima karakter. Neće biti lako ali mi ćemo dati sve od sebe. Nadam se samo da će biti puna dvorana i da ćemo imati podršku navijača sa tribina", poziva Delalić navijače da dođu u dvoranu "Borik" tokom turnira koji je na programu od 23. do 29. januara.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?