Trener Anadolu Efesa

Ataman: Igraćemo preko bekova

  • Извор: Агенције
  • 20.05.2022. 14:20

Trojkom Vasilija Micića u posljednjoj sekundi košarkaši Anadolu Efesa dobili su priliku da brane titulu u Evroligi, a trener Ergin Ataman poručio je da ima plan za igru protiv Real Madrida.

Naglasio je i da je velika stvar što je njegov tim treću godinu zaredom ušao u finale. 

"Moja filozofija je da je svaka utakmica drugačija, ne smatram da će posjed u polufinalu uticati na finale. Naš stil je manje-više isti uvijek, ali Pablo je rekao da će možda Ertel igrati, ako ne bude tako, igraće sa petoricom visokih. Igrali su zonu prošle sezone u Istanbulu, vidjećemo. Ovo je moja filozofija, imam sjajne igrače u perimetru, pokušaćemo da igramo na isti način“, rekao je Ataman. 

Turski stručnjak imao je samo riječi hvale za ekipu Reala. 

"Real je sjajan tim, sa fantastičnim trenerom. To smo osjetili najbolje prošle godine, Laso uvijek sprema nešto neočekivano. Veoma su dominantni u reketu, veoma su dobri sa Tavaresom, Rendolfom, imaće nekoliko strategija, ali uz kreativnost naših plejmejkera i bekova pokušaćemo da napravimo razliku jer oni koriste visoke igrače za to. Biće izazovno finale, polufinale je pokazalo koliko su male razlike između timova", zaključio je Ataman. 

Finale je na programu sutra u 19 časova. 


(FOTO: Tanjug/AP)

Тагови: