Trener KK Igokea

Bajić: Bez koncentracije smo ušli u meč

  • Извор: АТВ
  • 20.11.2022. 12:40

Košarkaši Igokee poraženi su sinoć od Cedevita Olimpije 74:85 u derbi utakmici sedmog kola ABA lige, a trener domaćih imao je šta da kaže svojim igračima nakon utakmice.

Dragan Bajić nije bio zadovoljan odnosnom svojih izabranika. 

"Prvo poluvrijeme defanzivno možemo reći da smo bili dobri. Međutim, kao trener sam osjetio da to nije dobro, da igramo katastrofalno i vodimo osam razlike. Pokušao sam da sugerišem igračima da svi moraju podići fokus. Međutim, vidjeli ste u 3/4, pogotovo kada je bila ta serija Cedevite gdje mi jednostavno nismo postojali, pogotovo defanzivno. Rekao sam i na tajm autu jer smo sa dva faula primili 30 poena. Nismo imali energije ni najmanje. Najgori fokus nam je bio na stvari oko kojih smo se dogovarali. Tokom cijele sedmice sugerisao sam da moramo biti blizu Adamsa i Ferrella jer imaju kvalitet. Opet smo se uspjeli vratiti iz lošeg perioda. Međutim, ponovo pad koncentracije. Previše izgubljenih lopti, loši napadi, spejsing, lopta se loše kretala i to su oni iskoristili. Cedevita je to iskažnjavala i zasluženo pobijedila”, rekao je Bajić. 

Poručio je da je neophodno da igrači sa klupe daju svoj doprinos. 

"Svjestan sam da moraju igrati Kondić, Delalić i Marić ako želimo pobijediti. U suprotnom, nemamo šta tražiti. Bez koncentracije smo ušli u meč. Ne mogu vjerovati da nemamo motiva dobiti ovakvog protivnika. Možda je do mene, možda ih nisam dovoljno motivisao. Ali jednostavno, mora postojati želja. Imamo 4:2 i igramo kući. Cedevita je dobar tim ali smo pokazali protiv Budućnosti da možemo dobiti takve ekipe.”

Za kraj se dotakao izostanaka:

”Svjestan sam ja da se osjeti izostanak Stivensa pa i Nakića i Talića. Svjestan sam svega ali moram iz ovih igrača izvući maksimum i da igraju preko svojih mogućnosti. Đorđević sada ima drugu ulogu, Marić nije imao veliku minutažu do sada. Treba vremena da ti momci dobiju na samopouzdanju. Ali mora se pokazati želja za pobjedom u ovakvim utakmicama, a ovaj put je to izostalo", zaključio je Bajić

Naredni meč Igokea igra protiv FMP-a sljedećeg vikenda.