Veliki hendikep za Srbiju

Bogdan Bogdanović ne igra na Evropskom prvenstvu

  • Извор: sportklub.rs
  • 10.06.2022. 15:49

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, potvrđeno je za Sport Klub.Originalna Bogdanova čestitka

Šampionat ’Starog kontinenta’ na programu je od 1. do 18. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

-Nemam potrebe da žurim, posebno što još nije spuštena zavjesa na završnice košarkaških prvenstava u Evropi. Krajnji rok je 20. jun, a može da se desi da spisak reprezentativnih kandidata za kvalifikacioni prozor FIBA i Evropsko prvenstv objavimo i sredinom sljedeće nedelje. Već je plasirana šira, a ovo bi bila uža lista. Ono što je poznato je da u predstojećoj seniorskoj akciji neće biti NBA igrača“, nema dilemu Svetislav Pešić.

Pred selektorom Srbije i njegovim izabranicima je dugo, toplo ljeto, puno kao šipak, od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo do Evropskog šampionata. A kao nebrojeno puta u sličnim situacijama, i mnogo učešća pod znakom pitanja. Ali, neigranje Bogdana Bogdanovića, više je nego izvjesno.

-Bogdanović je prije dvije-tri nedjelje operisao skakačko, desno koljeno, a oporavak traži vrijeme, ne baš kratko, minimum tri mjeseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na klinici u Kaliforniji. On ostaje još mjesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Srbiju, Beograd,“ izjavio je prof dr Dragan Radovanović, dugogodišnji lekar nacionalnog tima, za Sport klub.

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.