Српски репрезентативац

Богдановић одличан у поразу Атланте од Њујорка

  • Извор: РТС
  • 16.11.2023. 07:17

Српски репрезентативац Богдан Богдановић је одиграо најбољу утакмицу у сезони и био најефикаснији у тиму Атланте али им то није помогло да избјегну пораз од Њујорка са 116:113 на свом терену.

Гости су добили меч у напетој завршници у којој Богдановић није успио да погоди тројку и обезбиједи продужетак.

Богдановић је меч завршио са најефикаснијим учинком у овој сезони од 28 поена уз по три скока и асистенције за 29 минута игре.

Одлуком тренера Квин Снајдера српски репрезентативац је игру напустио пет и по минута прије краја сусрета при резултату 101:94, а на паркет се вратио уочи одлучујућег напада Атланте и преузео одговорност.

Та пауза је можда и допринијела томе да у предпосљедњем нападу промаши шут за три поена којим би изборио продужетак меча, а потом то није пошло за руком ни Дежонт Марију.

За разлику од српског аса остали првотимци Атланте нису имали уобичајену ефикасност што је такође допринијело поразу на свом терену.

Тре Јанг је утакмицу завршио са 15 поена уз 17 асистенције, а Мари је додао два поена мање.

У тиму побједника најефикаснији је био Џулијус Рендл са 29 поена, а одличну подршку је имао од Џејлен Брансона са 24 и Имануел Квиклија са 20 постигнутих поена.

Тим Њујорка је тако дошао до шесте побједе у сезони чиме се уз пет пораза изједначио управо са Атлантом.

У наредних недјељу дана Атланту очекује серија дуела на домаћем терену у којој ће гостовати тимови Филаделфије, Индијане и Бруклина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм