Najstariji reprezentativac nije bio u timu, a onda...

Bogdanović otkrio nepoznate detalje: "Trebaš nam, molimo te, dođi da igraš!"

  • 09.09.2023. 16:01

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu, a ima priliku da dodatno popravi učinjeno.

Rival Orlovima u finalu Mundobasketa koje je na programu u nedjelju biće reprezentacija Njemačke koja je u polufinalu pobijedila SAD.

Neobična odluka Njemačke pred finale Mundobasketa

Neobična odluka Njemačke pred finale Mundobasketa

Nakon što je selektor, Svetislav Pešić, saopštio spisak na kojem nije bilo mnogih košarkaša čija imena su se očekivala, mnogi su doveli u pitanje mogućnost Srbije da se umiješa u borbu za medalju.

Međutim, ekipa od 12 košarkaša u Filipinima je pokazala zastrašujuće dobar nivo košarke, posebno u mečevima protiv Dominikanske Republike, Litvanije i Kanade.

Kapiten, Bogdan Bogdanović, poslije pobjede nad Kanadom, poručio je da mu je ovaj uspjeh posebno drag zbog saigrača.

Senzacija na SP: Njemačka izbacila SAD!

Senzacija na SP: Njemačka izbacila SAD!

- Srećan sam što smo pobijedili i srećan sam zbog drugih momaka. Aleksa Avramović je gledao snimke Šeja Gildžijusa-Aleksandra zadnja dva dana, rekao je 'ukrašću jednu loptu od njega, samo jedna nam treba, pritisnuću ga preko cijelog terena'. Njegova odbrana je nevjerovatna, ali i ostali momci... Dobrić je odigrao nevjerovatnu utakmicu ofanzivno i defanzivno, Milutinov je bio mnogo važan, dao nam je puno prostora, Gudurić je pogodio važne trojke, Marinković sa klupe... - rekao je Bogdan.

U daleku, azijsku zemlju, otputovao je i najstariji reprezentativac Srbije, Stefan Jović, plejmejker čiji je nastup na Svjetskom prvenstvu bio neizvjestan zbog porodičnih problema.

"Haos" u autobusu Srbije: Svi u transu, čuvenu pjesmu posvetili selektoru!

O tome je bilo riječi pred početak priprema, a Jović se sa malim zakašnjenjem priključio timu.

- Naravno, Stefan Jović, koji uopšte nije bio u sastavu na početku. Mi smo ga kao saigrači zvali i rekli 'ajde, čovječe, nemamo iskusnog plejmejkera, možeš li molimo te da dođeš?'. I, na kraju je i došao.

Košarkaš Saragose jedan je od najboljih organizatora igre na ovogodišnjem Mundobasketu na kom u prosjeku bilježi 6,3 poena, 6,4 asistencije, 2,3 skoka i jednu ukradenu loptu za 22,5 minuta po utakmici.

Avramović u suzama: Ovako se bori za Srbiju, za braću, za kumove, za Borišu!

Avramović u suzama: Ovako se bori za Srbiju, za braću, za kumove, za Borišu!

- Ne znam koga sam zaboravio... Boriša koji nam je opet jutros poslao poruku, Dule Ristić. Svi... Deki Davidovac. Svi su dali mali doprinos i dobili smo veliku pobjedu - zaključio je Bogdanović, a prenosi Kurir.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм