Srpski košarkaš

Bogdanović: Uvijek očekujemo zlato

  • Извор: Б92
  • 28.08.2022. 12:30

Bogdana Bogdanovića neće biti na Eurobasketu, ali će svakako pratiti i navijati za svoje kolege i prijatelje iz reprezentacije Srbije.

Košarkaš Atlante, koji se trenutno oporavlja od povrede i operacije desnog koljena, pričao je o predstojećem velikom takmičenju.

Na pitanje da li je vrijeme da Srbija osvoji novo zlato, poručio je da je tako nešto nemoguće predvidjeti.

"Košarka je nepredvidiva i mi, naravno, moramo da se stavimo u ulogu najboljih navijača kao što i jesmo, da ih bodrimo i podržavamo u svemu što rade. Dosta je veliko odricanje koje oni čine i mi bi trebalo da im budemo zahvalni na odvojenom vremenu što su odlučili da igraju za Srbiju. Nama je u kulturi da očekujemo najbolje od njih, da očekujemo zlato, palimo se na to... Ali to je naša kultura i neka to ostane za nas samo", kaže Bogdanović za "Sportal".

Prokomentarisao je i izjavu Nikole Jokića da "Srbi vole da pobjeđuju, ali ne vole sport".

"Lijepo je to Joka objasnio. Lijepo je rekao. Volimo da pobijedimo, pa kako god. Samo da pobijedimo, to je bitno. Ali mislim da je u Evropi takva košarkaška kultura. Pobjeda je dosta važnija od individualnih pohvala. Pobjeda je nešto što nas sve usrećuje. U američkoj kulturi je malo drugačije, više se gleda ko je atraktivniji, ko ljepše izvodi poteze, jednostavno je drugačija kultura i drugačiji način razmišljanja. Mislim da je Jokić to poredio sa Amerikom i tim načinom razmišljanja", dodao je košarkaš Atlante.


(FOTO: Tanjug/AP) 


  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.