Odbranjen trofej

Crvena zvezda pobjednik Kupa Radivoja Koraća

  • Извор: АТВ
  • 18.02.2023. 22:55

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su Kupa Radivoja Koraća nakon pobjede u finalu protiv Mege 96:79.

"Crveno-bijeli" tako su odbranili trofej osvojen prošle sezone i sada na vječnoj listi imaju devet pehara u nacionalnom Kupu, jedan više od vječitog rivala Partizana. 

Mega je dobro otvorila utakmicu, bez straha parirala favorizovanom protivniku, ali je Zvezda prva otišla na osjetniju prednost. Nemanja Nedović je sa dvije trojke odveo ekipu na plus sedam (22:15). Ipak, izabranici Marka Baraća odgovorili su serijom 8:0 i sa minimalnih 23:22 završili prvu četvrtinu. 

Na startu druge dionice aktuelni šampion pravi seriju 6:0 i dolazi do preokreta, nešto kasnije stižu i do prve dvocifrene prednosti (37:26). Na poluvremenu su "crveno-bijeli" vodili 51:44. 

U trećem periodu Mega je u jednom trenutku uspjela da dođe na samo četiri poena zaostatka, ali tada je na scenu stupio Fakundo Kampaco koji je odbio ovaj nalet protivnika. Ključnu seriju napravio je Ognjen Dobrić krajem trećeg perioda, kada je pogodio dvije trojke. 

Do kraja nije bilo neizvjesnosti. 

"Crveno-bijele" do pobjede je predvodio Ognjen Dobrić sa 24 poena, Nemanja Nedović imao je 20. Filip Petrušev skupio je 17 poena. 

Na drugoj strani Malkolm Kazalon imao je 16 poena, a pratili su ga Kovačević, Uskoković i Branković sa po 13.