ABA liga

Crvena zvezda samljela Budućnost na startu polufinalne serije

  • Извор: Б92
  • 14.05.2023. 21:53

Košarkaši Crvene zvezde ubjedljivo su pobijedili Budućnost u prvom meču polufinala ABA lige, rezultatom 93:55.

Crvena zvezda je korak bliža plasmanu u finale ABA lige pošto su u prvom meču u seriji ubjedljivo pobijedili Budućnost pred svojim navijačima.

Gosti iz Crne Gore maltene da nisu ni imali šansu u solidno popunjenoj hali "Aleksandar Nikolić", a bilo je 7.879 navijača prema zvaničnom izvještaju.

Budućnost maltene ni u jednom momentu nije imala šansu da se suprotstavi raspoloženoj Crvenoj zvezdi koja je bez ikakvih problema ubjedljivo pobijedila.

Najefikasniji je bio Filip Petrušev sa 17 poena, 13 je ubacio Ben Bentil, po 11 su imali Fakundo Kampaco i Luka Mitrović dok je 10 poena bilo delo Luke Vildose.

Svi igrači Crvene zvezde su večeras postigli makar po koš.

U redovima Budućnosti, vidjeli smo 13 poena Erika Grina koji je bio najefikasniji, dok je 9 ubacio Atić, a po 7 su imali Alfa Kaba i Kenan Kamenjaš.

I defanzivno i ofanzivno je Zvezda odlično počela utakmicu, pa je Budućnost bila u problemu maltene već na polovini dionice. Redom su pogađali Kampaco, Vildosa, Petrušev, Mitrović...

Stigla je Zvezda do dvocifrenog vođstva krajem ove četvrtine kada je na semaforu stajalo 24:11 i već tada je bilo jasno da je Budućnost u velikom problemu.

U drugoj četvrtini su izabranici Duška Ivanovića za samo dva minuta natjerali Budućnost da izađe iz bonusa, a prednost je rasla iz napada u napad, pa su domaći imali već šest pogođenih trojki u tim momentima.

Držala je Zvezda prilično uspješno svojih 20 poena prednosti, svi su pogađali osim Nikole Ivanovića koji nije ni ulazio, a Budućnost prosto nije mogla da održi korak. Ni Bel Hejns ni Grin nisu pravili razliku i jedini raspoloženi je bio Edin Atić što je premalo za polufinale ABA lige.

Treća četvrtina počinje košem Nemanje Nedovića za tri poena iz nemoguće pozicije za 54:33, a onda je pogodio i za 56:33 dok je Budućnost tek poslije tri minuta igre došla do prvih poena u drugom poluvremenu.

Uspjela je Zvezda da dođe do čak 30 poena prednosti u ovom dijelu igre, a još jedna loša vijest za goste bila je povreda Tre Bela Hejnsa u samom finišu treće četvrtine.

Nedović i Martin su pravili velike probleme ekipi Budućnosti, a Nedovićev koš iz nemoguće pozicije sigurno im je "ubio" samopouzdanje u jednom momentu, mada je utakmica maltene bila riješena već tada.

Gosti su odigrali bez energije, a terba istaći i to da im Zvezda nije ni dopustila da se razigraju i kada god bi vezali dva, tri dobra posjeda uslijedila bi neka trojka ili neka serija njihovog tima.

Zvezda je na poluvremenu imala više poena nego Budućnost na početku četvrte četvrtine i to je podatak koji će dovoljno reći o ovoj utakmici i partiji koju su gosti pružili.

Poslije Tre Bela Hejnsa, povrijedio se i Marko Jagodić-Kuridža i to je stvarno djelovalo kao katastrofa za njihov sastav. Zvezda je do kraja igrala ozbiljno i nije spuštala nogu s gasa, pa je slavila rezultatom 93:55 i obradovala navijače.

Ova partija je upozorenje ne samo podgoričkom timu već i čitavoj ABA ligi i pokazala je koliko Zvezda zapravo može da bude opasna.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.