Evroliga

CSKA se vraća, domaćin u Beogradu?

  • Izvor: B92
  • 17.05.2022. 11:09

Košarkaši CSKA Moskve mogli bi od naredne sezone da nastave takmičenje u Evroligi.

Kako prenosi "Eurohoops", moskovski CSKA bi sljedeće sezone vrlo lako mogao da bude dio elitnog društva i zvanično su dioničarima iznijeli svoje namjere.

U daljem tekstu stoji da je Evroliga pokušala da oduzme A licencu ekipi CSKA Moskve, ali to pravno nije bilo moguće pošto licence klub jedino može da se odrekne, ali Evroliga ne može da mu je uskrati.

Očekuje se da jedan veoma bitan sastanak bude održan ove nedjelje u Beogradu tokom održavanja Fajnal For turnira i prema saznanjima "Eurohoopsa" CSKA i nema tako male šanse da se vrati u Evroligu.

Čak postoji opcija da domaće utakmice igra u Beogradu, a na pitanje da li stvarno vjeruju u povratak u Evroligu, Andrej Vatutin je rekao:

"Naravno, naša je velika želja da igramo u Evroligi i to samo po sebi nije dovoljno pošto mnogo faktora utiče na ovakvu odluku i pogotovo politički. Ruski sport je u teškoj situaciji, sada je trend izbacivati Ruse iz takmičenja. Naši fudbalski klubovi i reprezentacija su suspendovani od strane UEFA, hokej se igra bez Rusa i čak nas je Evroliga izbacila. Rusija nema TV prava na Olimpijske igre 2026. i 2028. godine. Da budemo iskreni, preživjećemo ovo, ali teško se razvijamo. Mi smo podnijeli zahtjev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i dioničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom čitave ove situacije", poručio je predsjednik moskovskog kluba.

Tagovi: