Кошаркаш Звезде

Далибор Илић за АТВ: Емоције су прорадиле, примарни циљ титула у АБА лиги

  • Извор: АТВ
  • 29.09.2023. 20:28

Пред дерби кола АБА лиге између Игокее и Црвене звезде, поново је дворану у Лакташима могао да осјети Далибор Илић. Европски шампион са младом репрезентацијом Србије и некадашњи члан клуба из Александровца рекао је за АТВ да су му поново прорадиле емоције и да се присјетио дана када је носио дрес Игокее.

- У Лакташима сам као код куће. Продадиле су емоције. Имаћу прилику да изађем на терен на којем сам одрастао. То је посао, очекујем тешку утакмицу, никада Звезди није било лако у овој дворани - рекао је Илић.

Звезда је одрадила најбољи посао током љета. Довела је неколико сјајних појачања и готово нова екипа дочекује искушења у наредној сезони.

- Доста нових играча, али то су играчи са искуством са много година Евролиге. Неће им требати много времена да се прилагоде. Направили смо добар прелазни рок. Све то треба да се уклопи и да то покажемо на терену - истакао је Илић.

Нада се већој минутажи и простору у овој екипи, мада је конкуренција паклена. Жељан је игре и доказивања.

- Прва сезона прошла је у навикавању, у другој очекујем праве ствари од себе, да то будем прави ја. Све зависи од мене - рекао је 23-годишњи кошаркаш.

Звезда има највише амбиције у свим такмичењима. Титулу је лани преотео Партизан, мотивација је огромна да се пехар врати на Мали Kалемегдан.

- Тим је прављен за корак више у Евролиги, желимо да вратимо титулу у АБА лиги. То је примарни циљ, а исто тако и пласман у Топ 8 Евролиге - рекао је Илић.

Звезда је у Лакташе дошла без четири играча Нејпиера, Давидовца, Бјелице и Ханге.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина