Poslije godinu dana!

Dejan Davidovac se vraća u Crvenu zvezdu?

  • Извор: Телеграф
  • 24.06.2023. 09:31

Košarkaši Crvene zvezde samo što su završili jednu interesantnu sezonu u kojoj su došli do dva trofeja, a već se okreću ka novoj.

Kako Telegraf saznaje, ekipa sa Malog Kalemegdana će u novu sezonu ući jača za Dejana Davidovca koji se vraća u klub poslije godinu dana!

Naime, Dejan Davidovac je prisustvovao četvrtoj i petoj utakmici finalne serije ABA lige između Zvezde i Partizana, kada su i krenule da kuljaju priče o njegovom povratku. Grčki novinar Hristor Harpidis je takođe iznio tvrdnju da je Zvezda poslala ponudu, ali, čitava priča je otišla i korak dalje.

Obradović eksplodirao od bijesa i odalamio navijača Partizana!

Obradović eksplodirao od bijesa i odalamio navijača Partizana!

Kako saznaje Telegraf, Davidovac će iduće sezone obući dres Zvezde u koju će se vratiti poslije samo godinu dana. Ostali su samo da se dogovore sitni detalji između dvije strane, ali, i jedni i drugi su izrazili želju da dođe do nove saradnje.

Još jedan važan faktor koji može da utiče na čitavu priču jeste i pitanje o Evroligi, pošto će Crvena zvezda tek 29. juna saznati konačnu odluku, gdje postoje ogromne šanse da Beograd i Srbija ponovo imaju dva predstavnika.

Što se tiče Davidovca, on je prethodnog ljeta napustio Zvezdu po prvi put nakon sedam godina (dvije je proveo u FMP-u na pozajmici). Otišao je put CSKA iz Moskve, koji je za njegove usluge izdvojio i pozamašnu cifru od 900.000 evra na godišnjem nivou.

Partizan je šampion ABA lige!

Partizan je šampion ABA lige!

Bio je Davidovac solidan, ali nije uspio da se domogne titule u VTB ligi, koja je na kraju pripala Uniksu.

Tokom svog prvog mandata u Zvezdi, Davidovac je četiri puta bio šampion Srbije, tri puta je osvajao ABA ligu, dva puta Kup Radivoja Koraća, dok je jednom osvojio i Superkup ABA lige.

Ukoliko se sve obistini kako je i planirano, Davidovac će postati prvo pojačanje Crvene zvezde u idućoj sezoni, čime će klub s Malog Kalemegdana pokazati da i te kako ozbiljno ulazi u novu sezonu.

Пратите нас и путем Вибера