Bez "brejka"

Denveru nisu pomogla ni 53 poena Nikole Jokića, Srbin "zakuvao" sa vlasnikom Finiksa

  • Извор: sportklub.rs
  • 08.05.2023. 08:04

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Finiks Sansa sa 129:124 i sada je rezultat 2-2 u seriji druge runde plej-ofa zapadne konferencije.

Nagetsima nije pomogla ni fantastična poenterska partija Nikole Jokića – on je ubacio svoj novi plej-of rekord od 53 poena, uz šut iz igre 20 od 30, i dodao je 4 skoka i 11 asistencija, doduše uz 6 izgubljenih lopti.



Jokić je tokom meča čak istrgao loptu iz ruku vlasniku Sansa Metu Išbiji, i time je zaradio tehničku grešku. Jokić je pokušao da odigra brz napad, ali Išbija ga je u tome spriječio.



„Navijač je prvi stavio ruku na mene. Mislio sam da liga treba da nas zaštiti u tom slučaju, ali možda grešim. Vidjećemo.“, rekao je Jokić.

Na pitanje da li je znao kao je on, Jokić je rekao da jeste.

„Ali on je navijač, zar ne? Sjedi na terenu, znači da je navijač. Ne može da utiče na igru, trebalo bi da bude izbačen ukoliko utiče na igru“.

Išbija je na poluvremenu rekao da ga više brine utakmica nego to što se desilo, i bio je na svom mjestu u drugom poluvremenu.

Čovjek koji je prelomio utakmicu bio je rezervista Sansa Lendri Šemet sa četiri trojke u posljednjoj četvrtini. Nagetsi su se sve vrijeme borili, stigli i na -3 na 22 sekunde do kraja, ali su domaći sačuvali prednost.

Ponovo je sjajan bio Devin Buker sa 36 poena (14-18 iz igre), 6 skokova i 12 asistencija, i Kevin Durent ubacio je 36 (11-19 iz igre), uz 11 skokova i 6 asistencija, a spomenuti Šemet ubacio je 19 (6-9 iz igre).

Za Nagetse, osim Jokića, raspoložen je bio Džamal Marej sa 28 poena (13-25 iz igre, 5sk, 7ast), a po 11 su dodali Eron Gordon (5-10 iz igre, 6sk) i Majkl Porter junior (4-13 iz igre 10sk).


Peta utakmica igra se u utorak na srijedu od 4.00 po srednjoevropskom vremenu, u Denveru.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)