Svečana akademija

Dodiku, Cvijanovićevoj i Tegeltiji priznanja Košarkaškog saveza Srpske

  • Извор: СРНА
  • 22.12.2022. 16:54

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović dobitinici su "Zlatne plakete" Košarkaškog saveza Republike Srpske koje im je dodijelio za izuzetan doprinos razvoju ovog sporta.

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina rada Košarkaškog saveza Republike Srpske, koja je održana danas u Banjaluci, dodijeljena su priznanja najzalužnijima, a među njima je i "Zlatna značka" predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, kao i "Zlatna plaketa" i Ministarstvu porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik, koji zbog ranije preuzetih obavaze nije mogao da prisustvuje akademiji, uputio je čestitku povodom jubileja Košarkaškog saveza Srpske u kojoj je naveo da je Savez uspio da opstane zahvaljujući entuzijazmu njegovih osnivača.

"Danas je to respektabilna sportska institucija, koja okupljajući pod svoje okrilje brojne klubove i igrače, ispunjava misiju zbog koje je osnovana", naveo je Dodik, te izrazio nadu da će ova institucija nastaviti da se razvija.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević zahvalio je Košarkaškom savezu Srbije za podršku, kao i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.

On je zahvalio svim dosadašnjim predsjednicima saveza i drugima koji su doprinijeli da Savez bude ono što je danas - velika i stabilna organizacija sa 90 klubova i 6.000-7.000 registrovanih igrača.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenja Duško Projović rekao je novinarima da su uvijek bili uz Košarkaški savez Srpske, te da će tako biti i u buduće.

"Za uspjeh srpske košarke velika zasluga pripada igračima sa ovih prostora", rekao je Projović.

Pomoćnik ministra za sport Srpske Mario Đuran naglasio je da treba nastaviti rad kako bi košarka u Srpskoj bila još bolja i organizovanija, te da je potrebno što prije riješiti probleme koje klubovi iz Srpske imaju na nivou BiH.

"Nadam se da će u novom mandatu Vlade Srpske biti realizovani projekti koji će tome doprinijeti, a premijer Radovan Višković je već najavio da će raditi na poreskom rasterećenju sportskih organizacija", naglasio je Đuran.

Predsjedavajući Košarkaškog saveza BiH Boris Spasojević zahvalio je i svim bivšim predsjednicima Košarkaškog saveza Srpske - Draganu Bobiju Despotoviću, Zoranu Tegeltiji i Miloradu Dodiku za razvoj ovog saveza.

"Mnogo je uspješnih klubova i igrača izniklih iz Saveza, mnogo je djece igralo za reprezentaciju Srbije", naveo je Spasojević, koji je i sam bio predsjednik Saveza.

Košarkaški savez Republike Srpske osnovan je 7. novembra 1992. godine u Banjaluci.

Povodom obilježavanja jubileja nedavno je izdata monografija Saveza, autora Željka Tice, u kojoj je sabrano 30 godina uspješnog rada.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.