Simaniću specijalni krevet u avionu

Doktor reprezentacije Srbije: Probleme imala dva najbolja igrača "orlova"!

  • 11.09.2023. 13:53

Doktor reprezentacije Srbije Dragan Radovanović rekao je pred polijetanje ekspedicije reprezentacije iz Manile za Beograd da će Boriša Simanić imati specijalan tretman u avionu i istakao da su pred finale zdravstvene probleme imala dva najbolja igrača "orlova", kapiten Bogdan Bogdanović i centar Nikola Milutinov.

Radovanović se prvo osvrnuo na vijest da će se i Simanić vratiti u Srbiju sa saigračima.

"U zadnjem dijelu avionu je napravljen krevet u kome će biti Simanić, oko njega će biti medicinska ekipa. Anesteziolog i anestetičar iz ’Dragiše Mišovića’ su stigli još preksinoć. Oni, fizioterapeut i ja ćemo biti uz njega. Normalno, i majka i djevojka. Molim samo za pažnju i privatnost. Tek je prošlo sedam dana od operacije, to je sve svježe. On je dobro, ali može lako da se umori. Samo molim za malo privatnosti", rekao je Radovanović.

Poznato kada košarkaši Srbije slijeću u Beograd

Poznato kada košarkaši Srbije slijeću u Beograd

Doktor je rekao i da je Ognjen Dobrić, koji je finalni meč napustio poslije samo dva minuta i 20 sekundi zbog povrede, imao ozbiljnu distorziju zgloba.

"Sinoć poslije meča je bilo kasno, ne zbog nas, nego zbog uslova ovdje, pa nismo mogli da napravimo rendgensku sliku. Uradili smo prvu pomoć i zbrinjavanje i naravno sve ćemo uraditi, i magnetnu rezonancu i skener, kada dođemo u Beograd. On će naravno imati terapiju i u avionu, uglavnom krio-terapiju. I onda ćemo da damo procjenu povrede kad napravimo dijagnostiku. I na snimku se vidi koliko ozbiljno izgleda. On je nekoliko puta prije toga imao uganuće zgloba, ja se nadam da taj zglob ipak i prije toga bio relativno labav, da ta povreda neće biti toliko ozbiljna".

Dodik čestitao srpskim košarkašima: Vi ste naši zlatni momci

Dodik čestitao srpskim košarkašima: Vi ste naši zlatni momci

On je govorio o problemima Bogdanovića i Milutinova pred finalni meč protiv Njemačke.

"Milutinov je dobio udarac u list u utakmici sa Kanadom. Imao je bolove. Pripremili smo ga da može da igra. Bogdanović je neposredno prije početka finala osetio malaksalost, slabost, kao da počinje virusna infekcija, odmah smo intervenisali terapijama. Relativno brzo smo ga doveli u stanje da može da igra. On je odigrao cijelu utakmicu, vidjeli ste", zaključio je Radovanović.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.