Košarkaš Slovenije

Dončić: Pobjeda zasluga tima

  • Извор: Б92
  • 07.09.2022. 10:29

Najbolji igrač reprezentacije Slovenije Luka Dončić kaže da je pobjeda nad Nemačkom zasluga tima, ne samo njega.

Dončić je upisao 36 poena (14-25 iz igre), 10 skokova i 4 asistencije i tako je prekinut niz Nijemaca od sedam pobjeda.

"Luka Dončić nam se desio", odgovorili su Nijemci na pitanje šta se dogodilo.

Ipak, Luka ima drugačije mišljenje:

„Ne, ne… Nije im se desio Luka Dončić, desila im se Slovenija. Nisam sam samo ja igrao i ponosan sam na saigrače. U prve tri utakmice nisam igrao na nivou na kojem sam želio. Svi gledaju u mene i Gogija (Dragića), moramo da vodimo ovaj tim, ali važno je da se držimo zajedno i u dobrim i u lošim vremenima. Samo tako možemo da pobjeđujemo“, kaže Dončić. 

Dončić kaže da ne brine o potencijalnim rivalima u osmini finala i četvrtfinalu, a Slovenija će biti prva u grupi ukoliko pobijedi Francusku u meču koji se igra od 17.15.

"Izgubili smo od njih u polufinalu u Tokiju, bili četvrti, što je najgore, ali trudimo se da gledamo na to kao na pozitivno iskustvo. Finale je još daleko, idemo meč po meč“, zaključuje zvijezda Dalas Meveriksa.


Тагови:
  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм